Název pokrmu: | Kuřecí bulgureto se zeleninou a sýrem ( 5 porcí) |
Ingredience: | 350g kuřecího masa 150g kořenové zeleniny 100g cibule 300g bulguru ( váha před vařením) 125g barevné papriky 45g ster. hrášku 65g oliv. oleje grilovací koření kmín, sůl, vegeta, česnek petrželová nať 40g strouhaného eidamu |
Postup přípravy: | Kuřecí maso nakrájíme kostky. Na olivovém oleji orestujeme kostky kořenové zeleniny, plítky cibule a ochutíme grilovacím kořením a kmínem. Přidáme maso, dochutíme vegetou a restujeme. Před koncem přidáme kostičky barevných paprik. Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Smícháme bulgur s masovou směsí a přidáme sterilovaný hrášek. Dle chuti osolíme a ochutíme sekanou petrželkou. Před podáváním posypeme strouhaným eidamem, můžeme doplnit zeleninový salát. |
Poznámka, zaslal: | MŠ Boršov nad Vltavou |